Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Programul Rabla, Editia 2014
Programul Rabla, Editia 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 06 Martie 2014 11:08

rablaAnul acesta, Programul Rabla ar putea veni cu niste mici modificari. Printre aceste modificari s-a anuntat ca cetatenii care vor preda masini vor putea face asta direct la dealeri, astfel eliminand nevoia de o firma de colectare a masinilor vechi.

Noutati in Programul Rabla 2014.

De asemenea, este posibli ca de anul aceastsa sa se accepte pentru casare masini mai vechi de 8 ani si nu 10 care era limita anilor precedenti. Potrivit proiectului pus in dezbatere publica privind Programul Rabla, conform bugetului anul acesta vor fi distribuite 20,000 de tichete in valoare de 6.500 de lei.

Proiectul pentru aprobare a Ghidului de Finantare a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national (Programul Rabla) va fi supus dezbaterii publice incepand de miercuri de catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si AFM (Administratia Fondului de Mediu).

O alta schimbare majora incepand cu 2014 va fi modalitatea de transmitere a tichetelor. De anul acesta tichetele valorice nu vor mai fi transmise fizic beneficiarilor ci vor fi distribuite in format electonic prin sistemul informatic al Administratiei Fondului de Mediu. Pentru inscriere persoanele fizice vor fi nevoite sa apeleze direct la dealeri dupa care vor duce masina la un colector validat pentru casare. Dovada casarii automobilului va fi prezentata dupa la dealer.

Ca si anul trecut, si in 2014 se va acorda un eco-bonus de 500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou incadrat in norma de poluare Euro 6, unui autovehicul cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km sau achizitia unui autovehicul hibrid.

Anul acesta la fel ca anul trecut tichetele vor fi distribuite pe ficare judet in functie de numarul de autovehicule uzate aflate in evidenta DRPCIV. Tichetele alocate pe judet vor fi repartizate in mod egal intre punctele de lucru ale dealerilor validati. Sesiunea de finantare pentru persoane fizice va avea loc in 4 etape anul acesta, fiecare etapa va avea o durata de 60 de zile.

Etapele de Finatare pentru persoane fizice:

  1.  Prima etapa va cuprinde repartizarea tuturor tichetelor destinate persoanelor fizice pe fiecare judet in functie de numarul de autovehicule vechi in evidentele Directiei Regim Persmise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
  2.  In a doua etapa a Programului Rabla tichetele ramase neutilizate si cele alocate dar pentru care s-au anulat notele de inscriere vor fi redistribuite in mod egal intre punctele de lucru ale producatorilor validati din acea zona.
  3.  A treia etapa se va concentra in repartizarea in mod egal intre punctele de lucru autorizate a tuturor tichetelor ramase. In aceasta perioada un producator validat poate ceda tichete altor producatori validati cu conditia ca AFM sa fi fost informat in prealabil.
  4.  In ultima etapa a Programului Rabla pentru persoane fizice se vor repartiza ultimele tichete valorice. La aceasta etapa vor putea participa doar producatorii validati care au consumat toate tichetele alocate in etapa a 3-a.

Tichetele neutilizate in urma celei de-a patra etapa vor fi anulate.

Proiectul pentru Ghidul de Finantare al Programului de Innoire a Parcului Auto National se afla in dezbatere publica timp de 10 zile pe paginile oficiale MMSC si AFM. Calendarul Programului Rabla va fi comunicat ulterior pe paginile respective.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.