Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Programul Rabla pentru Persoane Juridice si Institutii incepe Astazi.
Programul Rabla pentru Persoane Juridice si Institutii incepe Astazi.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 25 Iulie 2013 13:38

Program-Rabla-2012Incepand de joi persoanele juridice si instututiile publice acceptate in Programul de Innoire a Parcului Auto dupa prima etapa de evaluare se pot prezenta la operatorii economici autorizati in vederea casarii autovehiculelor folosite, conform anuntului Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

 

    In prima etapa de analiza si validare a dosarelor depuse de personale juridice a Programului Rabla 2013 au fost inregistrate 570 de dosare de aplicare din care 81 au fost acceptate. Cele 81 de dosare acceptate vor duce la casarea a 378 de autovehicule.

    Din cele 570 de dosare 125 au fost respinse. Institutiile publice si persoanele juridice ale caror dosare au fost respinse au posibilitatea de a intocmi si depune un nou dosar pentru finantare. Acestea vor fi depuse la sediul Administratiei Fondului de Mediu pana la data de 31 August 2013.

    Conform anuntului AFM incepand din ziua de Joi, 25 Iulie 2013 persoanele juridice si institutiile publice acceptate in Programul Rabla vor putea contacta operatorii economici autorizati desemnati lucrarilor de colectare si casare a autovehiculelor vechi.

    Anul acesta au fost emise 3.000 de tichete valorice pentru Programul Rabla destinate institutiilor publice si persoanelor juridice. Cumularea eco-tichetelor cu tichetele normale este posibila doar la achizitionarea unui autovehicul electric.

    In 2013, prin Programul Rabla la prima casare se ofera un eco-bonus in valoare de 500 lei pentru a stimula vanzarile de automobile ecologice, incadrate in norma de poluare Euro 6, autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km sau chiar si autovehicul hibrid.

    Administratia Fondului de Mediu a anuntat ca la achizitionarea unui autovehicul prietenos cu mediul se poate acorda o reducere de maxim 1.000 de lei, egala cu valoarea a doua eco-taxe.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.