Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Programul Rabla va avea tichete transmisibile
Programul Rabla va avea tichete transmisibile
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 10 Aprilie 2013 11:01

2013 Programul Rabla tichete transmisibileAnul aceasta, un tichet in Programul Rabla va avea valoarea de 1.500 de euro si se va acorda la casarea unui autoturism vechi. Anul acesta tichetele Rabla vor fi transmisibile dar la achizitia unui automobil nou se va folosi un singur tichet, a anuntat Ministrul Mediului Rovana Plumb.


    Conform Ministrului Mediului, programul Rabla va incepe doar dupa o perioada de dezbateri publice unde se vor astepta propuneri si observatii de la cei interesati. La o saptamana dupa dezbaterile publice va fi dat startul la Programul Rabla.

    Regulile de desfasurare ale acestui program guvernamental va fi stipulate in ghidul de finantare aprobat de Ministerul Mediului. Rovana Plumb a confirmat ca anul acesta valoarea unui tichet Rabla va fi de 1.500 de euro, adica 6.500 de lei.

    Ministrul Mediului a afirmat urmatoarele in legatura cu transmisibilitatea voucherelor: "Cu siguranta va fi posibila instrainarea tichetului, pentru ca sunt foarte multi cetateni care nu au posibilitatea sa isi cumpere un autoturism numai in baza tichetului".

    Rovana Plumb a precizat de asemenea ca nu va mai exista anul acesta posibilitatea obtinerii de reduceri mai mari la achizitia unui automobil nou cu pana la 3 tichete valorice. Aceasta a mai confirmat ca anul acesta bugetul va fi “aproximativ egal, dar nu mai mare” comparative cu bugetul din 2012.

    Aceasta a precizat ca din Fondul de Mediu din care este finantat Programul Rabla anul acesta vor fi finantate si restituirile pentru taxa auto in cazul celor care au castigat procesele impotriva statului. Restituirile diferentelor de pret de la taxa auto au fost estimate la valoarea de 1 miliard de lei.

    Ministrul Mediului Rovana Plumb a declarat urmatoarele in incheiere: "Programul nu se va mai numi "Rabla". Avem in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectiva. In afara de bonusul pe care l-am luat in calcul la achizitionarea unei masini electrice, de 2.500 de euro pe masina achizitionata, atat persoane fizice cat si persoane juridice, avem in vedere si acordarea unor bonusuri in cadrul acestui nou program pentru innoirea parcului auto, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru Romania" si ca in prezent exista 3 formule posibile pentru viitoare denumire a Programului de Innoire a Parcului Auto.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.