Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Proiectele de Autostrazi din 2014
Proiectele de Autostrazi din 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 06 Mai 2014 12:20

autostrada-marea-neagraAnul acesta vor incepe lucrarile pe doua autostrazi importante, cea care va lega localitatile Sebes si Turda si autostrada Comarnic Brasov. Tronsonul de autostrada Sebes Turda va avea o lungime de 70 de km. In timp ce autostrada Comarnic Brasov va fi intinsa pe o distanta de 53 km.

 

Autostrada Sebes Turda:

Conform Ministrului Transporturilor Dan Sova, constructia autostrazii Sebes Turda va incepe in luna Mai. Constructia autostrazii va fi indeplinita de o alianta intre constructori romani, italieni si austrieci iar pretul pe km va fi de 6 milioane de euro.

Constructia acestei autostrazi va fi finantata din fonduri europene in proportie de 85% iar restul va fi suportat de bugetul de stat.  Durata de constructie a acestui tronson va fi de 22 de luni iar perioada de garantie de 4 ani.

Primul lot va avea o lungime de 17 kilometri si va fi construit de Impregilo Salini, al doilea lot de 24.2 km va fi proiectat si construit de o asociere de firme italiene si romane, al 3-lea lot cu o lungime de 12.4 km va fi dus la bun sfarsit de asocierea italiana Tirrena Scavi Societa Italiana per Condotte dAcqua iar al 4-lea tronson cu lungimea de 16.3 km va fi construit de PORR Construct PORR Bau, o firma de constructii din Austria.

Costul autostrazilor pe 2014:

Anul acesta va incepe si constructia autostrazii Comarnic Brasov despre care puteti citi mai multe AICI.

Proiectele de constructii vor fi suportate atate din fonduri  europene cat si de la bugetele locale si de stat. In continuare va vom prezenta autostrazile care vor beneficia de cele mai mari fonduri anul acesta:

    Autostrada Nadlac Arad 359.9 milioane lei;
    Autostrada Timisoara Lugoj 251.7 milioane lei;
    Autostrada Lugoj Deva 333.7 milioane lei;
    Autostrada Orastie Sibiu 285.6 milioane lei;
    Autostrada Sebes Turda 290.8 milioane lei;
    Autostrada Brasov Cluj Bors 256.5 milioane lei;
    Autostrada Bucuresti Brasov 429 milioane lei.

Anul aceasta ar trebui sa se finalizeze 93.1 km de autostrada conform informatiilor oferite de CNADNR. Ministrul Transporturilor Dan Sova a anuntat recent ca planul pentru infrastructura sugereaza ca Romania va avea pana in anul 2020 o retea de 2.440 de kilometri. Reteaua actuala a Romaniei este de 646 de kilometri cu doar 242 km finalizati in ultimii 2 ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.