Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Protest la uzina Dacia din Mioveni
Protest la uzina Dacia din Mioveni
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 20 Martie 2013 12:19

Protest la Dacia MioveniIncepand cu ora 09:00 in data de 20 Martie 2013 peste 5.000 angajati de la uzina Dacia din localitatea Mioveni au incetat activitatea. Acest protest a inceput fiindca nu a fost semnat contractual colectiv de munca si ca nu au fost incluse in acest document revendicarile salariale cerute.


Protestul a inceput spontan si initial a avut loc in interiorul uzinei, departe de poarta principala, locatie in care presa nu avea acces. In cele din urma salariatii nemultumiti de la Dacia Mioveni au ajuns la poarta si au reusit sa dea declaratii presei.

Sectia de Vopsitorie este punctul in care a pornit greva de azi de la Dacia. Aceasta a avut loc la ora 09:00.

Unul dintre protestatari a declarat ca: "Muncitorii din sectii au oprit lucrul, suntem nemultumiti de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie". Acesta a mai afirmat ca angajatii Dacia au cerut o crestere salariala de 25% iar conducerea firmei a acceptat doar o crestere de 5%.

Pana in prezent, conducerea Dacia nu a oferit nici o informatie aditionala in legatura cu acest protest. Conform purtatorului de cuvant de la Dacia Mioven, Anca Oreviceanu intre patronat si reprezentantii angajatilor se poarta o discutie in acest moment.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.