Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Proteste la uzina Dacia Mioveni
Proteste la uzina Dacia Mioveni
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 20 Decembrie 2012 13:46

Dacia Mioveni concediu 3 4 Ianuarie 2013Activitatea de lucru la uzina Automobile Dacia din localitatea Mioveni a fost sistata timp de patru ore la nivelul a trei sectii. Angajatii din aceste 3 sectii erau nemultumiti de faptul ca in perioada 3-4 Ianuarie 2013 vor fi nevoiti sa stea in concediu fara plata.


Protestatarii mentionati anterior au cerut ca in cele doua de concediu sa fie platiti cu 85% din salariu. Conform sindicatului Automobile Dacia sectiile care au intrerupt activitatea au fost sectiile de caroserie, montaj si vopsitorie.

Sindicalistii au cerut doar sa se respecte Contractul Colectiv de Munca.

Vicepresedintele sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache a declarat urmatoarele: "Salariatii erau nemultumiti de decizia administratiei de a-i trimite in concediu fara plata in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013, solicitnd sa fie platiti cu 85 la suta din salariu pentru perioada respectiva. Alte nemultumiri sunt legate de modul in care sunt stabilite perioadele de concediu de odihna. Este vorba de trei sectii mari ale uzinei in care s-a oprit lucrul spontan, iar oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat Contractul Colectiv de Munca".

Reprezentantii conducarii Automobile Dacia au fost de acord in cele din urma sa plateasca angajatilor 85% din salariu pe cele doua zile de concediu din luna Ianuarie 2013, astfel respectand Contractul Colectiv de Munca.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.