Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Protestul de la Mioveni a incetat
Protestul de la Mioveni a incetat
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 22 Martie 2013 10:58
Protestul Dacia Mioveni a incetatGreva inceputa miercuri de catre muncitorii de la uzina Dacia de la Mioveni a incetat azi in urma unei intalniri intre Conducerea Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia. In urma acestei intalniri s-a decis ca negocierile vor continua doar in conditiile in care munca va reveni la normal.

Protestul de la Mioveni a inceput miercuri prin incalcarea Contractului Colectiv de Munca si a continuat si joi dimineata cand cateva sute de lucratori si-au oprit activitatea. Activitatea la Dacia Mioveni a fost reluata in jurul orelor 16:00. Ambele parti au fost de acord ca terbuie continuate negocierile pentru a rezolva aceasta problema.

Pentru stoparea activitatii de munca in zilele de 20 si 22, angajatii de la Dacia Mioveni care si-au parasit posturile nemotivat nu vor fi platiti. De asemenea conducerea Dacia va avea in vedere sanctionarea angajatilor care au incalcat prevederile Contractului Colectiv de Munca si a Regulamentului Intern absentand nemotivat de la locul de munca.

Conducerea Dacia a anuntat si ca va trage la raspundere angajatii care sunt raspunzatori de prejudicii cauzate pe perioada protestului si ca acesta este in cele din urma si illegal.

Uzina de la Mioveni este una dintre sursele cele mai importante de venit pentru Romania. Aceasta intreprindere a ajuns in aceasta pozitie prin rezultatele din ultimii ani atat pe piata interna cat si international dar si cu ajutorul unui program sustinut de investitii si dezvoltare.

Conducerea Dacia spera acum ca acest protest sa nu fi stricat imaginea companiei intr-o perioada de instabilitate economica, imagine imbunatatita in ultimii ani.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.