Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Rabla 2015 Firmele se pot inscrie acum.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 05 Mai 2015 12:33

proiectare-noudaciaIncepand cu data de 4 Mai persoanele juridice se pot inscrie in Programul Rabla a confirmat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Perioada de inscriere pentru operatorii economici, cu sau fara personalitate juridica va fi deschisa pana in data de 30 Septembrie.

 

Conform AFM persoanele juridice vor putea beneficia de primele de casare prin intermediul unei scheme de minimis. "Schema de ajutor de minimis pentru Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national" a fost aprobata in data de 9 Aprilie prin Dispozitia AFM nr. 115. Sesiunea de inscriere pentru Rabla a fost aprobata proin Dispozitia AFM nr. 136 din data de 27 Aprilie.

Finantarea prin schema de ajutor minimis se acorda prin fonduri nerambursabile iar persoanele juridice vor putea beneficia in 2015 de 5.000 de tichete, fiecare tichet cu valoarea de 6.500 de lei. Fata de anii precedenti in editia din anul acesta la tichet se mai pot adauga si ecobonus-uri pentru achizitia unui cu emisii reduse. Valoarea ecobonusului depinde de tipul de masina astfel:

    750 de lei pentru autovehicule cu emisii mai mici de 100 g/km, in regim de functionare mixt;
    1,500 de lei pentru autovehicule cu sistem de propulsie hibrid;
    2,500 de lei pentru autovehicule noi electrice hibrid.

Este important de stiut ca pot fi folosite cel mult 2 Ecobonusuri prin cumularea celui de 750 de lei cu unul din celelalte doua tipuri. Astfel cea mai mare suma care poate fi primita pentru achizitia unui automobil nou este de 9.750 de lei.

Conform AFM suma totala acordata persoanelor juridice cu ajutorul de minimis va fi de aproximativ 37.500.000 de lei. Schema va fi aplicata pana in data de 31 Decembrie.

Pentru informatii aditionale priving Programul Rabla 2015 care include lista producatorilor auto validati la program va rugam sa cititi articolul priving persoanele fizice AICI.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.