Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Radare fixe pe Autostrada Soarelui
Radare fixe pe Autostrada Soarelui
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 14 Martie 2013 12:12

Radar pe autostrada soareluiIn lunile urmatoare Politia Rutiera va instala pe Autostrada Soarelui pe tronsoanele Cernavoda Medgidia si Medgidia Constanta 6 radare fixe. Aceste aparate vor filma pe soferii care vor depasi viteza maxima admisa de 130 km/h.


Tipul de radar care va fi folosit pe Autostrada Soarelui au fost folosite pana acum doar pe drumurile nationale si sunt imposibil de detectat cu aparatele de detectare radar obisnuite. Autostrada soarelui va fi primul drum rapid din Romania pe care vor fi instalate astfel de radare.

Cele 6 radare vor fi montate cate 3 pe un sens si 3 pe celalalt sens.  Directorul acestui proiect, Teodosie Neacsu a declarat urmatoarele despre perioada in care vor fi instalate aceste radare: "Cel trziu la sfr?itul lunii mai, atunci vom termina tot sistemul de la Cernavod? la Constan?a. Este o noutate, este autorizat ?i poate rezolva toate problemele pe care le cere Poli?ia".

Sistemul inteligent care sta la baza acestor radare functioneaza astfel. In momentul in care rotile din fata ale unui automobile care depaseste viteza de 130 de kilometric pe ora trec peste un senzor inteligent ascuns in asfalt. Viteza este calculata cu ajutorul unui al doilea senzor plasat la 2.5 metri distanta de primul senzor. Daca viteza de 130 de km/h este depasita, masina in cauza este fotografiata iar poza este trimisa autoritatilor.

Un astfel de sistem radar costa in jur de 35.000 de euro. Sistemele mai vechi, folosite pana acum nu sunt dotate cu camere de supraveghere, softuri special e si pot fi detectate. Aceste camera vor face dovezile impotriva celor ce depasesc viteza legala incontestabile.

Mai exista si 8 radare inteligente pe DN1 in localitatile Balotesti, Tancabesti, Barcanesti si Sinaia, pe ambele sensuri de mers. Deci daca anul acesta vreti sa mergeti la mare, fiti cu ochii in patru si nu depasiti viteza legala.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.