Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> RAR va monitoriza emisiile de CO2
RAR va monitoriza emisiile de CO2
Scris de Gabriel C   
Vineri, 12 Noiembrie 2010 07:31

emisiile-de-co2-rarCa urmare a unui program al Consiliului European de a stabili standardele autoturismelor in ceea ce priveste noxele transmise in atmosfera, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, Registrul Auto Roman va monitoriza nivelul emisiilor de dioxid de carbon ale masinilor noi.

Decizia se afla in prezent in stadiul de proiect normativ, cu mari sanse insa de a fi adoptat in cea mai scurta perioada.

"Obiectivul proiectului CE este stabilirea unor standarde de performanta pentru emisiile generate de autoturismele noi inmatriculate in Uniunea Europeana, ca parte a abordarii integrate a Comunitatii de a reduce emisiile de CO2 generate de autovehiculele usoare", se arata in proiectul de act normativ.

Pentru a indeplini in totalitate prevederile CE, Registrul Auto va trebui sa coopereze cu Directia de Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor care va transmite RAR pana la data de 31 ianuarie a anului urmator perioadei analizate toate datele cu privire la autovehiculele noi inmatriculate pe teritoriul Romaniei. Ministerul Economiei va transmite la randul sau catre RAR, pana la aceeasi data amintita mai sus, datele cu privire la durabilitatea biocarburantilor introdusi pe piata si cu privire la procentul statiilor care pot distribui carburanti E85, ce contin 15% benzina si 85% etanol.

La final, RAR va transmite Ministerului Mediului pana la data de 15 martie datele obtinute, care vor fi analizate si de CE.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.