Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Reabilitarea drumurilor judetene in pericol.
Reabilitarea drumurilor judetene in pericol.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 21 Iunie 2011 10:42

Reabilitarea infrastructurii Axei 2.Pana la indeplinirea masurilor propuse de Comisia Europeana, platile pentru reabilitarea infrastructurii regioanle si locale de transport vor fi intrerupte. Comisia Europeana a decis sa intrerupa aceste plati pentru proiectele de reabilitare din Axa 2.


    Raportul preliminar al misiunii de audit efectuata in data de 28 martie 1 aprilie 2011, in legatura cu proiectele din cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional a fost comunicat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului saptamana aceasta.

    Drumurile din cadrul Axei 2 sunt urmatoarele: DJ 701 de la limita jud. Dambovita-Gratia-Poeni-Silistea-Scurtu Mare-Slavesti-Ciolanesti-Zambreasca-Dobrotesti, DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita. In acelasi proiect intra si lucrarile de modernizare a sistemului rutier pe DJ 101B, DN1 Snagov-Gruiu si a infrastructurii de acces in zonele turistice din judetul Buzau.

    Raportul preliminar al Comisiei Europene a scos la iveala deficiente in sistemul de achizitii publice folosite la semnarea contractelor de reabilitare a drumurilor din cadrul Axei 2. Aceste deficiente se refera la utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii, lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare si folosirea nejustificata a procedurii de accelerare a lucrarilor.

    Urmatorul pas in acest demers este verificare tuturor contractelor incheiate intre stat si companiile constructuare incheiate pentru Axa 2. In acest proiect sunt incluse 124 de contracte de lucrari adjudecate. Dupa aceasta etapa, concluziile vor fi trimise Comisiei Europene, iar in urma reverificarilor pot fi propuse corectii financiare situate intre 2%-100% din valoarea proiectelor in cazul existentei deficientelor.

    Comisia Europeana a mai sugerat ca Romania ar trebui sa isi eficientizeze sistemul de management si control in domeniul achizitiilor publice.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.