Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Recupereaza banii din plata taxei auto de poluare.
Recupereaza banii din plata taxei auto de poluare.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 21 Martie 2013 16:19

Timbrul de mediuCei care au platit taxa de poluare in trecut cu o valoare mai mare decat cea a timbrului de mediu isi pot recupera diferenta dintre taxe. Oricare ar fi taxa pe care ati platit-o, fieea taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante, diferenta se poate recupera astfel:


Pe baza art.117 din Codul de procedura fiscal, contribuabilii care au platit una dintre formele mai vechi ale taxei auto la un pret mai mare decat forma actual – timbrul de mediu – au posibilitatea de a-si recupera diferenta de bani.

Pentru a incepe procedurile de recuperare a diferentei de bani conform normelor de aplicare a timbrului de mediu aprobate pring HG nr.88/2013 contribuabilul trebuie sa isi depuna cererea de restituire la oranul fiscal competent – Directia Generala a Finantelor Publice Generale.

Cererea de restituire poate fi solicitata doar cu urmatoarele documente:

•    Un document ce atesta plata taxei de poluare sau taxei special pentru autoturisme  (chitanta fiscal, ordin de plata sau extras de cont);

•    O copie dupa cartea de identitate a vehiculului + prezentarea originalului.
Diferentele de la taxa auto pot fi restituite doar titularului obligatiei de plata.

Contribuabilii care au achitat taxa de poluare dar nu detin o copie dupa chitanta se pot adresa organului fiscal care va elibera o copie dupa documentul necesar. Conform normelor legale, banii de restituiri provin din bugetul Fondului pentru Mediu sau de la Bugetul de Stat.

Se mai precizeaza de asemenea in OUG nr. 9/2013 ca diferenta dintre taxe va fi restituita in termenul de prescriptive de cinci ani, cum este prevazut in Codul de Procedura Fiscala.

Este important de precizat ca acei contribuabili care au datorii la stat isi vor putea recupera banii doar dupa ce restantele vor fi platite.

Cererea de restituire:

cerere-restituire


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.