Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Renault a gasit solutii mai ieftine decat Romania
Renault a gasit solutii mai ieftine decat Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 17 Septembrie 2014 12:29

uzina-dacia-mioveni-automobile-daciaIn ultimii patru ani salariile muncitorilor de la uzina Dacia Pitesti au crescut cu 26%. Din acest motiv Renault a inceput sa isi indrepte privirile catre piete mai ieftine cum ar fi Maroc sau Rusia unde angajatii lucreaza pe bani mai putini.

 

Situatia uzinei din Romania:

Conform revistei franceze Les Echos Romania nu mai este suficient de low-cost pentur planurile producatorului francez Renault. La uzina de la Mioveni un operator este platit in medie cu 950 de euro brut pe luna.

In schimb in Turcia plata medie lunara a unui operator este de 925 de euro (include bonusuri si alte beneficii).  Anul trecut uzina din Pitesti care unde se asambleaza modelele low cost (Logan, Sandero, Duster) a avut un cost salarial mai mare decat uzina din Turcia unde se asambleaza modelul Clio.

Daca in ultimii 4 ani costurile salariale cu angajatii a crescut in Romania cu 26% in Turcia aceasta crestere a fost de doar 6%. Arnaud Deboeuf, directorul Programului Entry al grupului Renault a spus urmatoarele: Am fi putut sa crestem capacitatea de productie la Mioveni insa am preferat sa deschidem o noua fabrica in Tanger.

Renault ar putea renunta la un model:

Modelel Lodgy, Dokker sau Logan MCV sunt cele trei modele care ar putea sa fie lasate de-o parte a mai spus Arnaud Deboeuf. Modelul Logan MCV este fabricat la uzina din Mioveni in timp ce celelalte doua modele sunt construite in Tanger, Maroc.

Lodgy este modelul cu ele mai putine vanzari. Acest automobil a inregistrat 25.000 de unitati in primul semestru al sau. Acest numar este mult sub asteptarile celor de la Renault. De asemenea acest numar este in continua scadere.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.