Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Revenirea pietei auto si deducerea de TVA.
Revenirea pietei auto si deducerea de TVA.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 21 Noiembrie 2011 11:22

Deducere TVA pentru carburanti si automobileConform reprezentantilor producatorilor de autoturisme si dealerilor auto, decizia executivului de a reintroduce dreptul de deducere a TVA aferenta achzitiilor de masini si carburanti ar putea duce la o revenire partiala a pietei auto.


    De anul viitor, firmele din domeniul auto vor avea voie sa deduca cheltuielile pentru carburanti folositi la transportul de persoane cu ajutorul autovehiculelor cu cel mult 9 locuri. Deducerea de TVA se va aplica si la achizitia de autoturisme intr-o limita de 50%, conform proiectului de buget pentru 2012.   

Parerile reprezentantilor companiilor auto:

    Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Ernest Popovici declara astfel despre aceasta decizie: "Daca va fi adoptata acesta masura, am putea asista la o relansare a pietei auto, chiar daca deducerea este doar pe jumatate. Este un rationament simplu, 50% este mai mult decat zero".

    De asemenea, coordonatorul de vanzari al importatorului Honda, Florin Nita a declarat urmatoarele despre posibila stimulare a pietei auto ce va urma din aceasta decizie Guvernamentala; "Orice reducere de taxe este un motiv de incurajare a vanzarilor. Cu siguranta vom observa o revenire in ceea ce priveste achizitiile, chiar daca doar intr-o oarecare masura. Deductibilitatea TVA a fost o masura benefica, iar in 2009, cand s-a suspendat facilitatea, s-a simtit o puternica contractie in piata".

Vicepresedintele Asociatiei Concesionarilor Dacia si Renault, Paul Schiaucu a afirmat astfel: "Deductibilitatea TVA in cazul achizitiilor auto, dar si pentru carburat vor incuraja cu siguranta agentii economici sa cumpere masini, chiar daca este o deducere de doar 50%. Cheltuielile cu carburatul reprezina costuri foarte mari pentru firme".

    Presedintele Asociatiei Distribuitorilor Autorizati Ford din Romania, Cristian Bica spune astfel: "Probabil ca Guvernul si-a dat seama ca a fost o decizie gresita suspendarea deductibilitatatii TVA la achizitia de masini. In urma acestei masuri nu a avut nimeni de castigat, nici statul, nici firmele, nici dealerii. Revenirea deductibilitatatii ar fi de mare ajutor, mai ales in contextul luarii unor masuri precum majoarearea TVA. Iar atat timp cat si creditarea este blocata, o asemenea masura este mai mult decat benefica".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.