Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Riscurile rularii cu anvelope de iarna.
Riscurile rularii cu anvelope de iarna.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 25 Mai 2011 10:53

Riscurile rularii cu anvelope de iarna.Conducatorii auto ce ruleaza inca cu pneurile de iarna se expun riscurilor de neadecvare la conditiile de drum. Schimbarile de anotimp in climatul temperat aduc la fiecare schimbare o serie noua de riscuri conducatorilor de automobile.


    Ca si la inceputul toamnei, inceputul de primavara aduce cu ea o serie de ploi abundente, temperaturi ridicate, care duc asfaltul la o temperatura de peste 70 grade celsius. Odata cu intrarea in actiune a acestor conditii, anvelopele de iarna inceps a nu mai fie de folos iar cele de vara sa ofere beneficii mari in acest sens. Aspectele cele mai importante pe sezonul de vara sunt acvaplanarea si aderenta, acestea fiind imbunatatite la anvelopele de vara.

    Temperatura mare a drumului pot duce la erodarea anvelopelor de iarna, astfel pierzand aderenta pe suprafetele de drum. Deasemenea beneficiile anvelopelor de vara se fac simtite pe teren umed in special la franare. Franarea cu anvelope de vara va fi realizata mult mai repede si pe o distanta mult mai scurta decat cu anvelope de iarna. Cum anvelopele de iarna se comporta mai bine intr-un mediu rece, asa si anvelopele de vara ofera siguranta si aderenta in sezonul cald. Echiparea anvelopelor potrivite pe sezon cresc siguranta pe drum dar si durata de viata a anvelopelor.

    Procentul conducatorilor de autovehicule care schimba anvelopele in functie de sezon variaza de la o tara la alta, astfel in Italia fiind un procent de 87% iar in Austria si tarile scandinave aproape toti conducatorii sunt echipati cu anvelope specializate pe sezon.

    Un procent de 80% din cumparatorii de anvelope se asteapta de la anvelopele de vara sa indeplineasca urmatoarele conditi: sa ruleze bine pe suprafete umede si alunecoase, sa fie adecvate pe carosabil moale cu temperaturi mari. Deasemenea majoritatea cumparatorilor de anvelope doresc ca anvelopele sa fie rezistente la rularea pe drumuri cu temperaturi mai mari de 60 grade.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.