Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Romania in lume, pe plan logistic.
Romania in lume, pe plan logistic.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 17 Noiembrie 2011 12:18

Studiu curierat si logistica DHL, Romania.Conform unui studio realizat de compania de curierat si logistica DHL in legatura cu conexiunile tarilor la nivel global, Romania se afla pe locul 61 din 125. Conform acesluiasi studio, Romania exporta cel mai mult spre Germania, Franta si Italia.


    Indexul „DHL Global Connectedness” arata ca Romania depaseste tari precum China la conexiuni din domeniul transporturilor si logisticii dar este mai slab decat tari mai slab dezvoltate precum Ghana si Nigeria.

    In calculul acestui clasament au fost luate in considerare mai multe aspecte cum ar fi: dimensiunile conexiunilor fiecarei tari in parte atat in regiunea in care activeaza intens cat si global, directiile in care acestea activeaza (cu precadere intern sau extern) dar si aspecte economice, cum ar fi comertul, capitalul si populatia.

    Studiul DHL a fost orientat si pentru mediul romanesc, astfel Romania a fost clasata pe locul 54 din 112 la sectiunea „mediu de afaceri” si 57 din 112 la sectiunea „transport si infrastructura”. Acest studiu a fost facut si pe mediul juranlismului, astfel  la sectiunea „libertatea presei” Romania s-a clasat pe locul 46 din 124. Date specifice despre libertatea financiara a Romaniei nu sunt disponibile.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.