Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Romania se pregateste pentru automobilele electrice
Romania se pregateste pentru automobilele electrice
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 25 Ianuarie 2013 15:05

Retea incarcare automobile electricePana in anul 2020 in Romania ar trebui sa fie amplasate 10.000 de puncte de incarcare a automobilelor electrice. Aceasta tinta a fost stabilita de catre Comisia Europeana in speranta de a implementa standarde commune la nivelul UE.

   
    Pana in present s-a actionat in principal pe combustibil si automobilele electrice, neglijandu-se intr-o oarecare masura distributia combustibilor datorita lipsei de coordonare si insuficienta masurilor de stimulare.

    Cele trei obstacole care stau la baza problemei introducerea automobilelor electrice in Europa se refera la costul ridicat de constructie al automobilelor, nivelul scazut de acceptare al cumparatorilor si lipsa retelei de incarcare si realimentare.
   
    Datorita faptului ca s-a creat un cerc vicios in acest domeniu Comisia Europeana a propus stabilitrea unui plan cu obiective obligatorii pentru statele membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste infrastructura necesara pentru automobilele electrice.

    Planul Comisiei Europene consta intr-o comunicare privind strategia europeana in legatura cu combustibilii alternativei, un  plan privind infrastructura impreuna cu standardele de implementare si un plan de actiune pentru dezvoltarea gazului natural lichefiat pentru transportul maritim.

    Vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu transporturile Siim Kallas a declarat urmatoarele: „Dezvoltarea unor combustibili alternativi inovatori este o modalitate evidentă de a crește în Europa eficiența utilizării resurselor, de a reduce dependența excesivă de petrol și de a promova un sector al transporturilor care să fie pregătit să răspundă cerințelor secolului al XXI-lea. Până în 2020, numărul vehiculelor electrice aflate în circulație în China și în Statele Unite va depăși 6 milioane, conform estimărilor celor două țări. Aceasta este pentru Europa o ocazie excelentă să își construiască o poziție puternică pe o piață globală în plină dezvoltare”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.