Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Romania, tara cu cea mai ieftina benzina
Romania, tara cu cea mai ieftina benzina
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 19 August 2013 11:58

Pret benzina 2013Conform ultimului raport Oil Bulletin, Romania este tara cu cele mai mici preturi la benzina din intreaga Uniune Europeana. La data de 12 August cand a fost lansat acest raport pretul unui litru de benzina la pompenle din Romania era de 1.27 euro.

 

Tarile imediat urmatoare dupa Romania in topul celor mai mici preturi la benzina sunt  Estonia cu pretul benzinei la pompa de 1.31 euro si Bulgaria cu 1.33 euro/litru. Aceste 3 tari au inregistrat cele mai mici preturi in luna August 2013.

Preturile cele mai mari ale benzinei au fost gasite in urmatoarele tari

    Italia - 1.76 euro/litru;
    Olanda - 1.76 euro/litru;
    Grecia - 171 euro/litru;
    Danemarca - 1.69 euro/litru;
    Finlanda - 1.67 euro/litru.

Cea mai ieftina motorina din Uniunea Europeana se gaseste in microstatul Luxembourg unde acesta poate fi gasit la pompa la pretul de 1.20 euro/litru in ciuda veniturilor foarte mari ale acestui stat. Trebuie precizat ca pretul carburantilor la pompa nu sunt corelate cu veniturile populatiei.

Astfel se poate observa o discrepanta enorma intre media salariala si preturile carburantilor in tarile bogate fata de cele bogate. Spre exemplu in Croatia un litru de benzina este 1.35 euro/litru in timp ce in Austria poate fi gasita la 1.34 euro, chiar mai ieftin decat in Bulgaria.

Conform Oil Bulletin, Romania inca isi pastreaza pozitia fruntasa in topul celor mai mici preturi la benzina cu 1.31 euro/litru.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.