Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Romanii vor avea autostrada pana in Viena.
Romanii vor avea autostrada pana in Viena.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 05 Iulie 2011 10:21

Autostrada Romania Ungaria pana in 2013.Pentru prima oara, Romania isi va lega autostrazile cu o alta tara. Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii va vizita Ungaria pentru a semna acordurile interguvernamentale pentru construirea unei autostrazi ce va conecta  cele doua tari.


    Conexiunea autostrazilor se va face intre autostrada Arad-Nadlac si Csanadpalota-Mako-Szeged si intre Cluj Napoca- Santaul Mare si Nagykereki- Szolnok. Aceasta portiune de autostrada va dovedi a fi un drum direct spre Viena in urma finisarii lucrarilor.

    Semnarea acordului  se va face azi la sediul Ministerului Dezvoltarii Nationale de la Budapesta, intre Pal Volner, ministrul Dezvoltarii Nationale din Ungaria si Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii din Romania intre orele 14:50-15:00, fiind urmata de o conferinta de presa.

    Printre discutiile interguvernamentale se vor numara si discutii in legatura cu modernizarea infrastructurii drumurilor secundare si reabilitarea liniilor de cale ferata care traverseaza granita dintre cele doua state.

    Banii ce finanteaza constructia autostrazii pe partea romaneasca vin din partea Bancii Europene de Investitii impreuna cu cooperarea Guvernului Romaniei cu 70 de milioane de euro. Constructia autostrazii Arad-Timisoara ofera doua treimi de autostrada finalizata, lucru posibil datorita verificarilor periodice din partea Ministerului Transporturilor.

    Partea maghiara a autostraziia  fost terminata in luna aprilie, iar autostrada Arad-Timisoara va fi data in folosinta in luna ianuarie 2012. Pentru a uni cele doua tari va fi nevoie de 23 de km de autostrada intre orasul maghiar Mako si Nadlac. Aceasta portiune va fi finalizata pana in 2013.

    Autostrada ce va conecta Romania de Ungaria va avea doua benzi pe sens si o banda de urgenta.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.