Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> S-a dat Start-ul la Programul Rabla 2013
S-a dat Start-ul la Programul Rabla 2013
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 10 Iunie 2013 11:08

Programul Rabla 2013De astazi, 10 Iunie 2013 s-a dat drumul la Programul Rabla, programul de innoire a parcului auto din Romania. Scopul acestui Program este de a scoate din uz masinile cu vechime mai mare de 10 ani si de a stimula achizitia de automobile noi si mai putin poluante. Afla cate tichete valorice vor fi emise in 2013:

Regulile Ghidului de Finantare a Programului Rabla:

Conform Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) in prima etapa a programului vor fi puse la dispozitia colectorilor doar un sfert din tichetele valorice prevazute pentru anul 2013 iar in cazul in care acestea vor fi epuizate se va suplimenta.

In prima etapa a programului vor fi emise doar 25% din tichetele valorice Rabla in functie de numarul de masini mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innirii Parcului Auto national.

In ghid este precizat de asemenea ca distribuirea tichetelor se va face in functie de stocul disponibil la nivel national pentru persoane fizice pana la epuizarea acestuia. De asemenea, la fiecare cerere de suplimentare AFM poate transmite cel mult 200 de tichete valorice.

Modul de distribuire a tichetelor pe judete si pe puncte de lucru a fost publicat pe pagina oficiala a Administratiei Fondului pentru Mediu.  Cu toate ca informatiile au fost dezvaluite pentru a elimna suspiciunile din piata au aparut unele informatii privind validarea operatorilor economici acceptati in Programul Rabla care vor urma sa se ocupe de casarea masinilor vechi.

Un comunicat AFM a fost publicat in legatura cu distribuirea tichetelor: "Pentru judetul Cluj au fost depuse 21 de solicitari dintre care 13 operatori economici au fost acceptati in program (un operator economic are sediul social in judetul Cluj, dar niciun punct de lucru in acest judet), avand in total 16 de puncte de lucru. De asemenea, va precizam faptul ca toti acesti operatori economici acceptati in program indeplinesc conditiile de eligibilitate, respectiv din Certificatul constatator emis de ORC rezulta ca au ca obiect de activitate colectarea/tratarea VSU si detin autorizatiile necesare in acest sens (aceasta se poate verifica pe site-ul ANPM). Comisia de validare a respins operatorii economici care nu se regaseau in lista celor autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare elaborata de catre A.N.P.M. Listele celor respinsi au fost publicate pe site-ul AFM".

Prin Programul Rabla incepand cu anul 2005 si pana in prezent s-au casat 459.775 de autoturisme folosite si au fost achizitionate 225.869 de autoturisme noi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.