Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> S-a suspendat ridicarea masinilor parcate ilegal
S-a suspendat ridicarea masinilor parcate ilegal
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 26 Mai 2015 10:29

masina-parcata-neregulamentarMasura de a ridica masinile parcate neregulamentar a fost suspendata saptamana aceasta in urma unei decizii a Instantei Supreme. Aceasta masura a fost sesizata de Avocatul Poporului care a reclamat hotararile consiliilor locale prin care se stabilesc sanctiunile pentru parcarea ilegala.

 

Conform Avocatului Poporului doar Guvernul poate stabili care sunt sanctiunile pentru aceasta contraventie si nu consiliile locale.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului a declarat urmatoarele in cadrul unei emisiuni pe postul de televiziune Digi24:

"Mai intai, fac precizarea ca am formulat acest recurs in luna ianuarie si iata ca azi ICCJ l-a admis. Potrivit prevederilor articolului 517 din Codul de Procedura Civila, aliniatul 4, dezlegarea data problemelor de drept judecate e obligatorie pentru instante de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial (M.O.). Decizia trebuie sa fie motivata in cel mult 30 de zile si se publica apoi in cel mult 15 zile. Din momentul publicarii in MO devine obligatorie pentru instanta".

Conform acestuia, decizia nu poate fi aplicata retroactiv. Acesta a continuat astfel: „Aliniatul 2 al articolului 517 precizează că decizia se pronunţă numai în interesul legii şi nu are efecte asupra hotărârilor judecătoreşti examinate. Nu e retroactivă, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial. Firmele de ridicări vor trebui să se adapteze prevederilor din acel regulament care va fi adoptat de Guvern. Nu mai poate fiecare consiliu local să îşi stabilească regulile după cum credea de cuviinţă, ci trebuie o reglementare unitară, la nivel naţional, care să se regăsească în regulamentul pe care îl va adopta Guvernul României”.

Cititi intregul interviu cu Victor Ciorbea pe pagina Digi24.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.