Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Scade pretul petrolului dup ace OPEC anunta cresterea productiei.

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Scade pretul petrolului dup ace OPEC anunta cresterea productiei.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 10 Martie 2011 12:37
opecCotatia petrolului a scazut cu doi dolari, la mai putin de 113 dolari/baril in urma unui anunt a unui oficial din Kuweit care a anuntat ca membri OPEC propun sa majoreze productia de titei pentru prima oara in ultimii doi ani.

In momentul actual nu s-a luat nici o decizie in acest sens dar ministrul Petrolululi din Kuweit, Ahmad al-Abdullah al-Sabah a dat urmatoarea declaratie :"Discutam despre o eventuala crestere a productiei de titei".

Pretul petrolului destinat pietei americane s-a redus cu 1,92 dolari, la pretul de 103,52 dolari/baril. Cotatia petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel in 24 februarie dupa cel din septembrie 2008. Pretul de referinta al petrolului la bursa londoneza era la 24 februarie de 119,79 dolari/baril din motivul ca tensiunile sociale din Africa de Nord si Orientul Mijlociu pot afecta transportul. In momentul de fata, cota petrolului la bursa londoneza este de 112,99 dolari/baril.

Majorarea productiei OPEC reprezinta un semn al determinarii de a limita cresterea pretului carburantilor pentru protejarea economiei globale.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.