Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Schimbarile in legislatia rutiera din Romania.
Schimbarile in legislatia rutiera din Romania.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 24 August 2011 10:19

Schimbarile legislatiei rutiere 2011.Automobilelor inregistrate in Bulgaria le va fi interzisa circulatia pentru mai mult de 90 de zile pe an in Romania. Odata cu schimbarea legislatiei rutiere se vor implementa anumite reglementari pentru a opri inmatricularile automobilelor in Bulgaria.


    Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere din Politia Romana a declarat ca aceasta propunere urmeaza sa fie promovate la nivel legislativ in curand. Totodata, zvonurile despre sanciunile rutiere in functie de venitul personal a fost exclus ca proiect. De asemenea, s-a spus ca Politia Rutiera nu va avea dreptul legal de a confisca automobile pentru neplata sanctiunilor.

    O schimbare este sigura totusi, adica cea a cresterii pretului amenzilor pentru contraventiile rutiere si eliminarea sistemului de puncte. Liviu Popa, seful Politiei Romane a declarat ca "daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro".

    Odata cu schimbarea legislatiei rutiere, obtinerea permiselor de conducere va fi mult mai dificila, dar retinerea lui nu va mai fi un lucru atat de des. Spre exemplu, nu se va mai retine permisul pentru depasirea liniei continue.

    Noua legislatie rutiera va orienta toata raspunderea contraventionala asupra proprietarului masinii. Astfel proprietarul automobilului in care s-a compis contraventia va fi responsabil, oricare ar fi soferul in momentul comiterii actului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.