Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Scumpirea amenzilor de circulatie
Scumpirea amenzilor de circulatie
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 21 Mai 2013 10:02

Cresc amenzile din 1 IulieIncepand cu data de 1 Iulie 2013 cei care nu vor respecta regulile de circulatie vor fi nevoiti sa plateasca o suma mult mai aspra fiindca de la aceasta data va intra in vigoare o a doua crestere a salariului minim brut pe economie si odata cu acesta si punctul de amenda.

 

    Cu cresterea salariului brut pe economie la 800 de lei si punctul de amenda va creste cu 6.6% de la 75 de lei la 80 de lei.  Aceasta schimbare va intra in vigoare de la data de 1 Iulie cand va creste salariul brut pe economie.

    Cea mai mica amenda care poate fi acordata unui sofer va fi de 160 de lei, adica doua puncte de amenda iar aceasta se acorda pentru abateri precum nepurtarea centurii de siguranta sau folosirea telefonului mobil fara hands-free.

    In prezent, o amenda de doua puncte valoreaza 150 de lei. Cea mai mare amenda va ajunge dupa data de 1 Iulie 2013 la cuantumul de 8.000 de lei.

    Conform legislatiei in vigoare un pounct de amenda este calculat in functie de salariul brut pe economie si reprezinta 10% din aceasta suma.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.