Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Scumpirea carburantilor si masinilor produse in Japonia.
Scumpirea carburantilor si masinilor produse in Japonia.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 16 Martie 2011 11:38
HONDA_ACCORD_EURO_2009Dezastrul care a lovit Japonia, a treia cea mai mare economioe a lunii ar putea genera cresterea preturilor carburantilor, masini si alte produse. Cutremurul si valul tsunami a afectat cea mai importanta parte a industriei Japoneze si a declansat cel mai mare incident nuclear dupa cel de la Cernobal.


Zonele afectate de calamitati generaza 40% din PIB-ul Japoniei. In urma cutremurlui din insulele nipone pretul petrolului destinat peitei americane a scazut sub 100dolari/baril (-6%) dar nu inseamna ca si pretul la pompa va urma acelasi trend. Datorita pagubelor inregistrate la unele rafinarii japoneze, nevoia Japoniei de derivati precum carburantii s-ar putea sa creasca semnificativ pe viitor desi Japonia si-a redus cererea de petrol pentur moment. In acest sens s-ar putea sa se inregistreze o crestere a pretului carburantilor.

Din aceleasi motive s-ar putea sa cresca pretul unor automobile japoneze cum ar fi cele de marca Toyota, Honda si Nissan, dar si in domeniul gadgeturilor, Sony, Toshiba si Hitachi sunt cateva din cele mai mari producatoare de gadgeturi din lume. Pretul monitoarelor LCD a crescut din cauza temerilor privind posibile problem de aprovizionare.

Probleme ar putea aparea si pentru Apple, fiindca iPhone si iPad nu vor functiona la capacitae maxima faca cardul de memorie NAND de la Toshiba.

Problemele de aprovizionare cu semiconductori din Japonia ar putea fi intrerupta in urmatoarele doua saptamani, iar pana atunci s-ar putea sa se schimbe pretul electonicelor.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.