Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Se amana schimbarea taxei auto.
Se amana schimbarea taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 26 Mai 2011 10:46

Amanarea taxei de prima vanzare    Guvernul Romaniei a amanat decizia in legatura cu modificarea taxei auto motivand prin faptul ca aveasta trebuie decizia trebuie luata doar dupa analiza posibilului impact dar si dupa discutiile din cadrul coalitiei, conform reprezentantilor Guvernului.


    Conform declaratiilor, Guvernul urmareste prin analiza impactului sa indice numarul masinilor inmatriculate in Romania dupa introducerea taxei de prima inmatriculare, cate masini aduse din exteriorul tarii au fost casate si cati bani a incasat statul de la proprietarii de autovehicule care au platit taxa auto. Reprezentantii Guvernului au declarat : "Este o problema politica pana la urma, iar decizia trebuie luata in coalitie, dar numai dupa ce va fi efectuata o analiza serioasa de impact".

    Conform unui document aparut saptamana trecuta, Guvernul Romaniei discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor aduse din exteriorul tarii inainte de introducerea taxei de prima inmatriculare din 2008 cu un cuantum redus de 30% . Restituirea diferentei se va face treptat timp de mai multi ani pentru a evita returnarea brusca a peste 750 milioane euro.

    Cealalta varianta dezbatuta in legatura cu taxa de poluare este tranformarea ei intr-o taxa impusa tuturor proprietarilor de autovehicule in fiecare an, separat de impozitul pe proprietate.

    Aceste variante de modificare a taxei auto au fost dezbatute in urma deciziei Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene in legatura cu ilegalitatea taxei de prima inmatriculare. Taxa auto a fost declarata contraventionala deoarece creea un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand aduse in Romania din alte tari.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.