Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Se cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu – Orastie

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Se cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu – Orastie
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 28 Iulie 2015 10:07

Autostrada SibiuVicepresedintele PNL, un fost prim ministru al Transporturilor Alexandru Nazare a afirmat ca autostrada Sibiu – Orastie este un “risc imininent” de pierdere de vieti omenesti. Astfel acesta a cerut oprirea traficului pe aceasta autostrada pana la gasirea unei solutii.

 

Declaratiile fostului ministru Alexandru Nazare:

Alexandru Nazare a declarat astfel intr-o conferinta de presa: “Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizaţiei non-guvernamentale 'Construim România' să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu - Orăştie. Această autostradă nu prezintă garanţiile necesare pentru siguranţa circulaţiei. Ne aflăm în faţa unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieţi omeneşti şi acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situaţia autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de mâine pentru a se găsi o soluţie, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare”.

Acesta a precizat ca in patru locuri de pe autostrada s-au deplasat bucati mari din drum. De asemenea acesta a precizat ca exista mai bine de 300 de rapoarte la CNADNR privind neregularitati cu acest tronson de autostrada.

Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece cm care au fost doar estetic remediate şi care prezintă nişte riscuri importante. Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situaţie în care toată autostrada se mişcă. Contractul a fost plătit în proporţie de 94 la sută. Sunt peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe acest tronson. Îl somăm pe domnul prim-ministru să rezolve această problemă! Prin oprirea parţială sau totală a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge în situaţii în care se pot pierde vieţii omeneşti” a continuat acesta.

Reprezentantul organizatiei Construim Romania, Mihai Craciun il sustine complet pe Alexandru Nazare privind aceste sugestii afirmand ca “Dealul de la Aciliu riscă să cadă peste autostradă'”.

Acesta a continuat cu urmatoarea afirmatie: "Salut iniţativa domnului Nazare de a trage un semnal de alarma referitor la această problema, care este ignorată de autorităţi de ani de zile. "Dealul Aciliu riscă să cadă peste autostradă, acolo este şi o cale ferată sub care pământul a început să alunece". Nici constructorul, nici statul nu ştiu care este soluţia pentru a remedia acest tronson de drum. La capătul viaductului, terenul deja s-a surpat şi reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.