Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Simplificarea birocratiei privind taxa auto
Simplificarea birocratiei privind taxa auto
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 10 Iulie 2013 10:10

Birocratie noua pentru inmatriculari autoDe recent a fost emis un ordin de la ministerele de Finante, Mediu si Afaceri Interne prin care va urma sa se creeze o baza de date care va cuprinde informatii despre toate autovehiculele inmatriculate sau transcrise pentru care s-a platit timbrul de mediu.

 

    Publicarea ordinului de la Ministerul Mediului, Ministerul de Finante si Ministerul Afacerilor Interne a avut loc saptamana trecuta. Baza de date mentionata mai sus va fi gestionata informatic de Ministerul Finantelor Publice cu ajutorul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

    In administrarea acestei baze de date vor fi implicate si Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Regim Persmise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin intermediul Administratiei Fondului de Mediu.

    Implementarea acestei baze de date va fi benefica posesorilor de automobile din cate motive simple. In primul rand, odata cu intrarea in vigoare a timbrului de mediu majoritatea inmatricularilor de masini second hand s-au blocat  din cauza birocratiei.

   In aceasta perioada cele mai afectate au fost industria leasingului si cea a dealerilor auto pe langa toti noii proprietari de autovehicule uzate. Acest blocaj a avut loc fiindca nu se stia daca noul proprietar trebuie sa plateasca sau nu valoarea timbrului de mediu, daca i s-a restituit valoarea taxei vechi sau nu.

    Lipsa unei baze de date comune intre Ministerul Finantelor si Fondul de mediu facea ca intreg procesul sa se deruleze la un pas extrem de lent.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.