Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Simplificarea procedurii de inmatriculare a automobilelor iN UE.
Simplificarea procedurii de inmatriculare a automobilelor iN UE.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 09 Aprilie 2012 10:32

Proceduri de inmatriculare a automobilelor in UEComisia Europeana a decis sa simplifice procesul de inmatriculare a automobilelor second hand vandute intre statele membre ale Uniunii Europene prin inlaturarea unor procese birocratice. Noua legislatie in acest sens va intra in vigoare incepand cu anul 2014.


    Noile reglementari in regulile de inmatriculare a automobilelor aduse din alte tari membre UE vor duce la economii de cel putin 1.5 miliarde de euro pe an atat pentru companii, autoritatilor responsabile cu inmatricularea si nu in ultimul rand pentru cetatenii UE implicati in tranzactii.

    Odata cu aprobarea acestui proiect, tarile UE vor avea la dispozitie un an de la semnare pentru a pregati procedurile, a schimba programele software si alte proceduri administrative conform Comisiei Europene intr-un citat Mediafax.

    Una dintre modificarile importante ale acestui proiect este evitarea impozitarii duble a automobilelor mutate dintr-un stat membru in altul. Un alt aspect pozitiv este inlaturarea obstacolelor in cazul imprumuturilor de automvehicule intre doua state.

    Noul proiect va introduce principiul ca un autovehicul trebuie sa fie inmatriculat in tara UE in care proprietarul acestuia locuieste iar celelalte state nu pot cere proprietarului sa reinmatriculeze autovehiculul o a doua oara chiar daca proprietarul locuieste pentru o perioada mai lunga in tara respectiva.

    In acelasi mod, persoanele care fac naveta intre doua state membre UE cu un automobil inmatriculat in tara in care lucreaza nu vor mai fi nevoie sa reinmatriculeze automobilul in tara lor de origine. Pentru ca acest sistem sa fie functional, autoritatile competente vor  fi nevoite sa lucreze cu cele din alte state Europene pentru a monitoriza si identifica automobilele.

    De asemenea, in cazul firmelor care detine flote auto mari, cum ar fi companiile transportatoare cu camioane, autobuze sau autocare, aceastas isi vor inmatricula automobilele o singura data in tara de origine fara sa fie nevoie de reinmatriculare in alte tari Europene.

    Conform datelor Comisiei Europene in fiecare an se transfera aproximativ 3.5 milioane de automobile intre tarile europene din care 225.000, adica 6.5% sunt automobile din Romania. Reinmatricularea acestor automobile costas aproximativ 400 de euro si media de timp in care reinmatricularea are loc este de cinci saptamani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.