Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Sisteme de stabilitate imbunatatite la Volvo Trucks
Sisteme de stabilitate imbunatatite la Volvo Trucks
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 10 August 2009 10:26
6944.aspxIn anul 2008, volvo a devenit singurul producator de camioane din lume care a dezvoltat si prezentat ESP-uri imbunatatite (ESP - Program de stabilitate electronica) atat pentru camioane cat si pentru trailere. Acum, producatorul suedez anunta lansarea unei noi versiuni ESP destinata camioanelor 6x2 si 4x2 si catorva modele de trailere, versiune care mareste considerabil aria de protectie, incluzand bunurile cu grad inalt de periculozitate precum combustibilii.

Accidentele in care sunt implicate cate un singur vehicul care se rastoarna sau iese de pe carosabil reprezinta mai bine de jumatate din totalul accidentelor in care sunt implicate camioanele si tirurile si care duc de obicei la victime umane. De asemenea, acest tip de accidente produc serioase pagube materiale si economice, avariind vehicolele sau incarcatura. Noile modele ESP reduc riscurile unor astfel de accidente la seriile de modele FE, FM si FH.

"Montarea sistemelor ESP reprezinta o investitie excelenta pentru firmele de transport. Simularile efectuate pe scenarii diferite de accidente cu si fara ESP ne arata ca aceste sisteme scad considerabil pierderile cauzate de astfel de evenimente," spune Martin Palming, manager de proiect ESP din cadrul volvo.

Sistemul ESP este controlat de un computer care primeste informatii de la varii surse, inlusiv franele ABS, senzorii de volan, giroscopul sau sistemul de directie. Folosind aceste informatii ca baza de calcul, sistemul poate determina daca si cand vehicolul este pe cale sa derapeze sau sa se rastoarne raspunzand automat amenintarilor prin blocarea unora sau a mai multor roti sau micsorand turatiile motorului. Astfel, intr-o situatie critica, sistemul ESP va frana rotile astfel incat sa asigure repunerea camionului pe traiectoria sa initiala.


Imagini:
6945.aspx 6946.aspx 6947.aspxVideo:


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.