Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Sistemul de alertare eCall in caz de accident
Sistemul de alertare eCall in caz de accident
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 27 Februarie 2014 13:04

e-call-accidentIncepand cu anul 2015, va fi obligatorie instalarea sistemul eCall de alertare in caz de accident rutier in toate autovehiculele care vor circula in Romania. Aceasta decizie a fost votata in data de 26.02.2014 la Strasbourg de Parlamentul European.

 

Raportorul Olga Sehnalova a afirmat urmatoarele intr-un comunicat remis de Parlamentul European: "Instalarea unui sistem public de apeluri de urgenta in UE reprezinta o realizare foarte importanta pentru siguranta utilizatorilor transportului rutier european. In jur de 2.500 de vieti ar putea fi salvate in Europa in fiecare an, iar in zeci de mii de cazuri gravitatea ranilor ar putea fi redusa. Apelurile electronice vor fi gratuite, astfel incat sa poata beneficia de ele orice sofer din Europa, indiferent de masina pe care o conduce".

Conform aceleiasi surse, anul 2015 este termenul necesar ca producatorii de autovehicule sa se pregateasca sa instaleze echipamentele eCall in vehiculele ce vor fi produse. Cu toate acestea s-a lasat o mica posibilitate ca aceasta data sa fie amanta pentru a da mai mult timp producatorilor.

Aceast sistem de alertare functioneaza pe tehnlologia numarului de urgenta 112 si poate indica locul exact in care s-a petrecut accidentul rutier pentru ca autoritatile sa raspunda in cel mai scurt timp posibil.

In urma deciziei instalarii acest sistem de alertare inevitabil a venit vorba si de sistemul GPS care alerteaza locatia accidentului si ce s-ar intampla daca ar fi pornita in permanenta. Conform amendamentelor adoptate miercuri in cazul unui accident vor fi transmise doar urmatoarele informatii: tipul activarii, clasa vehiculului, tipul de carburant, ora accidentului, directia de deplasare si numarul de centuri de siguranta inchise.

S-a estimat ca pretul total al echipamentelor va fi de 100 Euro pe bucata. Acest serviciu va fi unul public si va folosi numarul 112, care va fi gratuit pentru toti utilizatorii. Aceste sisteme vor contribui la un timp de raspuns mai mic care va salva vieti, va reduce gravitatea ranilor si va micsora costurile ambuteiajelor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.