Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Soferii vor putea asista la repararea masinilor in service.
Soferii vor putea asista la repararea masinilor in service.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 28 Aprilie 2011 10:35

Service auto cu observatoriPotrivit unui proiect de lege care urmeaza a fi dezbatut saptamana viitoare in Parlament, firmele de reparatii auto ar putea fi obligate sa permita asistarea clientilor la efectuarea lucrarilor de reparatii asupra autovehiculelor proprii, conform deputatului PDL, Adrian Badulescu.


    In urma acestui proiect de lege, firmele de service vor permite vizualizarea directa sau vor instala echipamente video-audio pentru supravegherea lucrarilor.  In cazul in care nu se va permite asistarea clientului, acesta are optiunea sa nu plateasca. Aceasta noua lege va permite clientilor sa refuze cu motiv semnarea devizului si plata in cazul in care firma de service nu garantreaza calitatea tehnica a lucrarii.
 
    Adrian Badulescu sustine ca prin contestarea lucrarilor se va ajugne la o blocare in activitatea service-urilor acesta declarand urmatoarele : "Aceasta masura trebuie analizata si reglementata atent, pentru ca, in aceste conditii, orice client care este nemultumit, chiar si nefondat, poate sa refuze plata lucrarilor. Pe de alta parte, daca refuza sa plateasca, beneficiarul lucrarii nu poate sa ridice automobilul.
In aceste conditii se vor crea blocaje in ambele parti, si in final, neintelegerile se vor finaliza tot in justitie".

    Acest punct de vedere a fost sutinut de reprezentatii asociatiei patronale, care au sustiunut ca instalarea dispozitivelor pentru observarea lucrarilor ar dovedi un efort financiar prea mare pentru proprietarii de service.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.