Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Solu?ie de avarie: CASCO se poate plati si lunar
Solu?ie de avarie: CASCO se poate plati si lunar
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 07 Iulie 2010 11:54
asigurai-auto-cascoOdata cu solutiile de avarie ale Guvernului pentru combaterea crizei, au aparut modificari si pe piata de asigurari auto. Politele facultative platite de catre posesorii de autovehicule vor putea fi platite astfel lunar sau trimestrial in functie de oferta asiguratorului. Cu alte cuvinte, in rate. Dar, ca la orice sistem de plata in transe, asiguratii vor plati si o dobanda suplimentara, de care pot scapa doar achitand asigurarea anuala integral.

Unele companii de asigurari auto permit plata in 10 rate, altele in 12. Cei care aleg varianta in rate la Astra vor plati cu 15% mai mult decat daca ar fi facut-o integral. Aceasta dobanda scade in cazul Allianz sau Omniasig la 12, respectiv 5%, cu mentiunea ca aceste doua companii permit un maxim de 10 rate, fata de cele 12 permise la Astra. Cu aceasta masura, companiile de asigurari vin in sprijinul in primul rand al celor care s-au ales cu salariile reduse, oferindu-le acestora optiunea de a-si imparti costurile de intretinere a masinilor.

Mai complicata va fi situatia celor care detin masini achizitionate in leasing sau in baza unui credit auto, caz in care ei sunt nevoiti sa discute cu finantatorul posibilitatea unei eventuale schimbari in frecventa de plata a primelor CASCO. Cei care detin masini in leasing vor discuta direct cu firma de la care au achizitionat masina, in vreme ce posesorii de autovehicule achizitionae prin credite vor fi nevoiti sa se deplaseze la bancile creditoare pentru a-si lamuri situatia. Clientii BCR au astfel libertatea de a stabili cu asiguratorul frecventa platilor, la fel si clientii Raiffaisen, in vreme ce clientii Alpha sunt nevoiti sa plateasca tariful anual.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.