Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Solutie romaneasca pentru consumul de carburanti.
Solutie romaneasca pentru consumul de carburanti.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 07 Noiembrie 2011 11:06

Pompa care reduce consumul de combustibilCorneliu Birtok Baneasa, un inginer din Deva a inventat un filtru care poate reduce consumul de carburanti al automobilelor cu 10-15%  prin cresterea puterii motorului cu pana la 10%. Inventatorul din Deva spera sa intre pe piata pieselor auto cu aceasta inventie.


    Filtrul special care poate reduce consumul a fost deja brevetat si premiat la mai multe saloane internationale de inventica. Un numar limitat din aceste filtre au intrat in productie pentru testari, urmand ca productia in masa sa inceapa dupa aproparea RAR.

     Corneliu Birtok Baneasa, inventatorul filtrului a declarat urmatoarele: "Lucrez in asociere cu mai multe firme pentru realizarea unui stoc de aproximativ 200 de filtre supraaspirante, dupa care voi solicita Registrului Auto Roman certificatul de omologare pentru acest produs. Sper ca pana la sfarsitul anului sa finalizam toate procedurile de aplicare catre Registru, dupa care vom trece la productia de serie, pentu piata libera. Putem incepe productia imediat ce vom obtine aprobare de la autoritati, intrucat liniile de de fabricatie sunt deja puse la punct".

    Conform datelor Institutului National de Statistica, numarul inregistrarilor de automobile noi pentru pasageri a scazut in trimestrul cu numarul 3 al acestui an cu 38.2% fata de acesi perioada a anului trecut. In aceasta perioada au fost imatriculate 48.066 unitati vehicule noi pentru transport pasageri. In aceasta perioada, numarul vehiculelor pentru marfuri s-a redus cu 73.3%, conform datelor Institutului National de Statistica.

    Cat despre categoria autoturismelor, s-a inregistrat aici o scadere a inmatricularilor de 39.5%. Domeniul in care s-au inregistrat o crestere in numarul de inmatriculari auto este cel al autobuzelor si microbuzelor cat si al mopedelor si motociclietelor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.