Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Solutiile Ministrului Transporturilor in legatura cu infrastructura.
Solutiile Ministrului Transporturilor in legatura cu infrastructura.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 23 Ianuarie 2012 13:19

Infrastructura romania 2012Sambata, vizitand santierul autostrazii Bucuresti-Brasov, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Anca Boagiu a afirmat ca vor sa inceapa sa „spele rusinea” privind lucrarile de infrastructura incepute si nefinalizate pana azi.


    Lucrarile la care se refera Ministrul Transporturilor sunt cele incepute din anii 2005, 2006 si 2007 dar care nu au fost finalizate nici in prezent. Printre aceste segmente de drum, Anca Boagiu a inclus si urmatoarele sectoare: autostrada Bucuresti – Brasov si tronsonul Bucuresti – Ploiesti despre care Ministrul Transporturilor a spus ca trebuia sa fie finalizat cu mult timp in urma dar va fi finalizat in cele din urma la costuri decente.

Planurile de infrastructura pe 2012:

    Conform declaratiilor Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, anul acesta se vor construi peste 200 de kilometri de autoastrada inclusiv cei 62 de kilometri ai tronsonului Bucuresti – Ploiesti. In lucrarile de infrastructura de anul acesta sunt incluse si reablitarea a peste 1.800 de kilometri de drumuri nationale si constructia a 263 kilometri de centuri ocolitoare a oraselor majore.

    Anca Boagiu a declarat astfel: "Vestea buna este ca la nivelul Comisiei Europene sunt aprobati 1,3 miliarde de euro pentru autostrazi si drumurile nationale si centurile ocolitoare si speram, chiar suntem foarte oprimisti, ca in primul trimestru al acestui an vom avea aprobari de circa un milliard de euro si pentru contractele de cale ferata".

    Premierul Emil Boc a fost prezent alaturi de Ministrul Transporturilor pe santierul autostrazii Bucuresti – Ploiesti si acesta a afirmat ca apreciaza efortul ministerului de a tine constructorii ocupati chiar si pe perioada de iarna. De asemenea acesta a afirmat ca este vitala aceasta operatie pentru cresterea economica a Romaniei din 2012.

    Premierul Emil Boc a afirmat astfel: "Avem nevoie ca de aer de plus econmic in 2012, de aceea orice efort e mai mult decat bine venit, pentru a sustine activitatea economica, pentru a sustine investitiile, pentru a sustine locurile de munca".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.