Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Stadiul autostrazii Arad Timisoara.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 21 Septembrie 2011 10:07

Autostrada Arad TimisoaraNoi imagini au aparut in cadrul forumului specializat pe infrastructura skyscrapercity.com cu autostrada Arad Timisoara. Aceasta autostrada va avea o lungime totala de 32.2 km si va valora 194 milioane de euro, facand legatura cu occidentul european.


    In fondurile de constructie a autostrazii Arad Timisoara au fost  virati 65 de milioane de euro de la bugetul de stat, 85 de milioane de la Banca Europeana pentru Investitii si 44 milioane de euro din fonduri comunitare.

    Discutiile initiale de a construi autostrada Arad-Timisoara au avut loc inainte de 2007, urmata de lungi perioade de tergiversari pana cand s-a stabilit traseul coridorului paneuropean. Una dintre problemele initiale a fost proximitatea autostrazii de retelele electrice, de tuneluri feroviare care s-ar fi putut surpa, dar si apropierea de bazinul redresor al Apelor Banat de la Hitias.

    O alta problema la inceputul constructiei autostrazii Arad Timisoara a fost exproprierea si despagubirile proprietarilor care aveau terenuri pe traseul viitoarei autostrazi. O ultima problema a fost descarcarea arheologica care a intarziat lucrariloe cu mai bine de jumatate de an.

    Aceasta autostrada va uni Romania de Europa occidentala si face parte din coridurul IV paneuropean care va face legatura spre vest cu Ungaria prin localitatile Sibiu-Lugos-Timisoara-Arad si Nadlac.

Poze cu autostrada Arad-Timsioara:

Autostrada Arad Timisoara Autostrada Arad Timisoara Autostrada Arad Timisoara Autostrada Arad Timisoara


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.