Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Subventii pentru achizitionarea automobilelor electrice.
Subventii pentru achizitionarea automobilelor electrice.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 21 Aprilie 2011 10:32
Subventii pentru automobile electrice     Cumparatorii de automobile vor primi o subventie de 20% daca vor opta sa cumpere un automobil electric, dar valoarea subventiei nu poate depasi pragul de 3.700 de euro, ceea ce inseamna ca nu poate depasi mai mult de 10% din pretul automobilului.

    Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat ca  persoanele fizice sau juridice care vor participa la programul Rabla vor primi patru tichete valorice pentru achizitionarea unui automobil electric, sau doua tichete pentru un automobil hibrid.

    Laszlo Borbely a mai afirmat ca Guvernul va subvenitona si infrastructura necesara automobielor electrice sau hibride din Fondul de Mediu. Momentan exista doua tipuri de incarcatoare, unul la 500 de euro care incarca automobilele in 6-8 ore si unul de 7000 care incarca o baterie in 30 de minute. O astfel de baterie asigura ca automobilul se va deplasa in jur de 160 de kilometri.

    "Guvernul va trebui sa ii sprijine pe cei care doresc sa devina parteneri in astfel de investitii, companii, mall-uri, care doresc sa amplaseze astfel de incarcatoare in parcari, iar in perioada urmatoare vom demara proiecte pilot, prin intermediul Fondului de Mediu" a declarat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

    Conform obiectivelor Comisiei Europene, toate stetele membre ale Uniunii Europene trebuie sa reduca numarul de automobile care functioneaza exclusiv pe baza de combustibili clasici pana in 2030, iar pana in 2050 acestea vor fi interzise complet.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.