Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa auto amanata poate impulsiona vanzarile second-hand.
Taxa auto amanata poate impulsiona vanzarile second-hand.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 25 Ianuarie 2012 11:41

Suspendare taxa auto-crestere vanzari second handPosibila suspendare a taxei auto pentru un an, anuntata saptamana aceasta de Ministrul Mediului si Padurilor ar putea influenta cresterea numarului de vanzari pe piata auto a masinilor second hand inmatriculate inainte de data de 1 ianuarie 2007.


    Incepand cu luna decembrie 2011 s-a simtit o crestere in numarul de inmatriculari pentru automobilele second hand pe fondul calculelor rezultate din noua taxa auto care ar fi urmat sa intre in vigoare. In aceasta perioada s-au inregistrat peste 51.000 de tranzactii cu automobile la mana a adoua.

    Managerul general al portalului Auto.ro, Bogran Axinia a afirmat astfel: "Amanarea deciziei va conduce la o crestere a ofertei datorita faptului ca detinatorii de autovehicule second hand afectati de noua taxa se vor grabi sa vanda in decursul anului 2012 autovehiculele care au devenit greu vandabile in conditiile noii taxe auto. Cresterea ofertei va duce implicit la o scadere a pretului pentru masinile care se supun conditiilor noii taxe auto".

    Datorita suspendarii noii taxe auto pana anul viitor, toti proprietarii de atuomobile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 nu vor mai fi nevoiti sa plateasca taxa. Totusi cei care vor inmatricula automobile noi vor fi nevoiti sa achite taxa de poluare cu observatia ca proprietarii automobilelor inregistrate dupa de 2007 nu vor mai plati taxa daca au platit-o deja. De asemenea cei care au achitat deja taxa de poluare pot solicita diferenta de pret intre valoarea veche si valoarea redusa cu 25%.

    Saptamana aceasta, Ministrul Mediului Laszlo Borbely a propus coalitiei guvernametale sa amane taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de 2007. Pana cand va fi reluata aceasta taxa anul viitor se va plati taxa auto doar pentru automobilele noi inregistrate si nu si pentru cele inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.