Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa auto va fi suspendata pana anul viitor.

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Taxa auto va fi suspendata pana anul viitor.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 02 Februarie 2012 11:08

Sedinta Guvern taxa autoAplicarea taxei auto pentru automobilele inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 a fost suspendata pana la data de 1 ianuarie 2013. Suspendarea acesteia a intrat in vigoare saptamana aceasta, marti 31.01.2012.


    Conform prevederilor noului act normativ, toti cei ce au platit noua taxa pentru masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 pot cere restituirea banilor. Noile reglementari au fost aprobate la sedinta de Guvern de luni unde Ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely a declarat ca s-a constituit ca noua taxa auto ar influenta sute de mii de proprietari, in urma colectarii informatiilor din teritoriu.

    In urma acestor noi informatii, Guvernul Romaniei a decis sa suspende noua taxa auto pana  la 1 ianuarie pentru toate automobilele inmatriculate in Romania inainte de 2007. Noua reglementare poate fi gasita in OUG nr.1/2012 publicata in Monitorul Oficial nr.79 din data de 31 ianuarie 2012. Ordonanta de Urgenta a si intrat in vigoare in aceasi zi in care a fost publicata.

    Ramane de precizat ca legea nr.9/2012 care a intrat in vigoare la data de 13 ianuarie 2012 se refera doar la taxa auto care se plateste si pentru automobilele inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 la momentul primei inmatriculari sau a transcrierii dreptului de proprietate a autovehiculului.  Conform noilor reglementari, taxa va fi amanata pentru incaun an pana la data de 1 ianuarie 2013.

    La sfarsitul sedintei de Guvern de la inceputul saptamanii acesteia Ministrul Mediului a precizat ca reducerea de 25% a taxei auto care ar fi intrat in vigoare cu taxa auto care a fost suspendata va intrat totusi in vigoare.

    Actul normativ de luni reglementeaza si situatia in care proprietarii automobilelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007  cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate. Cei care au platit aceasta taxa auto au dreptul de a solicita restituirea taxei auto la directiile financiare localte, conform Ordonantei Guvernului nr.92/2003.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.