Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa auto va fi suspendata pana anul viitor.
Taxa auto va fi suspendata pana anul viitor.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 02 Februarie 2012 11:08

Sedinta Guvern taxa autoAplicarea taxei auto pentru automobilele inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 a fost suspendata pana la data de 1 ianuarie 2013. Suspendarea acesteia a intrat in vigoare saptamana aceasta, marti 31.01.2012.


    Conform prevederilor noului act normativ, toti cei ce au platit noua taxa pentru masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 pot cere restituirea banilor. Noile reglementari au fost aprobate la sedinta de Guvern de luni unde Ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely a declarat ca s-a constituit ca noua taxa auto ar influenta sute de mii de proprietari, in urma colectarii informatiilor din teritoriu.

    In urma acestor noi informatii, Guvernul Romaniei a decis sa suspende noua taxa auto pana  la 1 ianuarie pentru toate automobilele inmatriculate in Romania inainte de 2007. Noua reglementare poate fi gasita in OUG nr.1/2012 publicata in Monitorul Oficial nr.79 din data de 31 ianuarie 2012. Ordonanta de Urgenta a si intrat in vigoare in aceasi zi in care a fost publicata.

    Ramane de precizat ca legea nr.9/2012 care a intrat in vigoare la data de 13 ianuarie 2012 se refera doar la taxa auto care se plateste si pentru automobilele inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 la momentul primei inmatriculari sau a transcrierii dreptului de proprietate a autovehiculului.  Conform noilor reglementari, taxa va fi amanata pentru incaun an pana la data de 1 ianuarie 2013.

    La sfarsitul sedintei de Guvern de la inceputul saptamanii acesteia Ministrul Mediului a precizat ca reducerea de 25% a taxei auto care ar fi intrat in vigoare cu taxa auto care a fost suspendata va intrat totusi in vigoare.

    Actul normativ de luni reglementeaza si situatia in care proprietarii automobilelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007  cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate. Cei care au platit aceasta taxa auto au dreptul de a solicita restituirea taxei auto la directiile financiare localte, conform Ordonantei Guvernului nr.92/2003.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.