Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa de prima inmatriculare aplicata pana in 2013.
Taxa de prima inmatriculare aplicata pana in 2013.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 29 Septembrie 2011 10:36

Taxa de prima inmatriculare.La o dezbatere organizata la MAE, Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a afirmat ca taxa de prima inmatriculare care exista in prezent va fi folosita pana in 2013. Ministrul Mediului afirma ca spera la o schimbare rapida a taxei impreuna cu reducerea de 25%.


    Reducerea de 25% a taxei platite de cumparator pentru prima vanzare va fi aplicata la toate automobilele revandute dupa 1 ianuarie 2007. Ministrul Mediului a afirmat urmatoarele in legatura cu aceasta: "In legatura cu taxa auto, sa fie foarte clar: noi vom aplica deocamdata aceasta taxa auto care a existat si pana acum cu modificarile pe care le-am propus in lege. Eu sper ca Senatul si Camera Deputatilor sa adopte cat mai repede aceasta lege, care inseamna 25% reducere la taxa auto si, la prima vanzare a autovehiculelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, va trebui sa fie platita de catre cumparator aceasta taxa".

    "In ceea ce priveste Cartea verde, sunt mai multe aspecte, pentru ca sunt mai multe tari in UE care aplica acest sistem Va trebui sa avem discutii si cu cei implicati cu RAR, cu cei care trebuie sa se implice. Ceea ce pot sa spun sigur e ca pana in 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa prima inmatriculare care exista acum", a declarat Ministrul Mediului.

    Laszlo Borbely a afirmat ca se doreste eliminarea taxei auto de prima inmatriculare de la jumatatea anului viitor sau inceputul anului 2013, aceasta urmand sa fie inlocuita de o carte verde care va certifica gradul de poluare al automobilului.

    Conform acesluiasi proiect de lege, daca taxa de poluare platita de catre proprietariii de automobile incapand cu data de 1 iulie 2008 este mai mare decat noua taxa auto, sunt indreptatiti sa solicite restituirea diferentei de bani. Noua taxa auto va fi calculata in functie de tipul de motorizare, capacitatea cilindrica si emisiile de noxe ale automobilelor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.