Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa pe autostrazile germane pentru soferii straini
Taxa pe autostrazile germane pentru soferii straini
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 11:44

taxa-auto-pe-AutobahnIncepand cu anul 2016 in Germania s-ar putea sa fie introdusa o noua taxa speciala pentru soferii din strainatate. Noua taxa de autostrada propusa de Ministerul Transporturilor German si sustinuta de cancelarul germaniei Angela Merkel ar putea valora pana la 130 de Euro.

 

Noua forma de taxa auto face parte din noul proiect de lege prezentat vineri de catre Ministerul Transporturilor german. Conform acestui proiect de lege posesorii de autovehicule inregistrate in Germania vor putea deduce costul noii taxe auto din taxa anuala pentru autovehiculele detinute.

Scopul introducerii acestui nou sistem de taxare este sa protejeze rezidentii si in acelasi timp sa taxeze soferii din stranatate care circula pe autostrazile Germaniei. Introducerea uni astfel de tip de taxa a fost anuntata inca de anul trecut.

"Se poate vedea ca suntem fideli conditiilor descrise in tratatul pentru formarea coalitiei. Soferii germani nu vor fi impovarati suplimentar" a anuntat Angela Merkel saptamana trecuta intr-o conferinta de presa la Berlin.

Ministrul Transporturilor Alexander Dobrindt a afirmat ca “sprataxa de infrastructura” asa cum mai este numita aceasta taxa va aduce venituri anuale la bugetul german in valoare de 3.7 miliarde de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.