Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa pentru folosirea autostrazilor.
Taxa pentru folosirea autostrazilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 08 Iunie 2011 10:58

PaneuropeanIntreaga retea de autostrazi din Romania va fi taxata, astfel a spus marti directorul general al CNADNR, Daniela Draghia. Valoarea  si modul de colectare a taxei de folosire a autostrazilor din Romania inca ramane in dezbateri.


    Initial, Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat ca doar utilizarea autostrazilor pe Coridorul IV paneuropean va fi taxata. Daniela Draghia a declarat ca : "Comisia Europeana a impus conditii clare, atunci cand ne-au dat finantarea, si anume taxarea autostrazilor. Vorbim de Coridorul IV, dar si de celelalte autostrazi deja construite. Intreaga retea va fi taxata". Coridorul IV, momentan inseamna doar tronsonul Bucuresti-Cernavoda.

    "Daca vom trimite in aceasta luna cererea la Comisia Europeana pentru taxarea autostrazilor, ei au termen de sase luni pentru a ne raspunde. Asta inseamna ca la inceputul anului viitor vom afla toate detaliile" a afirmat reprezentantul CNADNR.

    Patru tronsoane aflate pe traseul Coridurului IV de transport paneuropean au primit contracte de constructie. In total, Ministerul Transportului si Infrastructurii s-a angajat sa plateasca 427.5 milioane euro pentru proiectarea si executia a trei segmente din autostrada Orastie-Sibiu. Iar in luna mai s-au mai incheiat contracte pentru tonsoane ale autostrazilor Lugoj-Deva, Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu.

    Coridorul IV porneste din Germania, la Nurenberg, continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta si intra in Romania pana la Constanta, urmandu-si traseul pana la Istanbul.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.