Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Taxa pentru transportul international de marfa eliminata.
Taxa pentru transportul international de marfa eliminata.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 16 August 2011 10:25

Taxa vamala pe transport a fost eliminata.Guvernul Romaniei a eliminat taxa speciala de 20 dolari perceputa pana in prezent la vama pentru masinile de transport marfa cu regim international. Taxa a fost aplicata pana in prezent pentru orice masina de transport, autovehicul, remora si semiremorca.


    Actul normativ care prevede eliminarea acestei taxe suna astfel: "Perceperea unei astfel de taxe speciale pentru indeplinirea formalitatilor vamale, fie de catre autoritatile romane, fie de catre alte state membre UE mijloacelor de transport rutiere inmatriculate in Romania, este contrara acquis-ului comunitar, iar acordurile bilaterale in domeniul transporturilor rutiere internationale, incheiate de Romania, nu prevad plata unei taxe speciale pentru indeplinirea formalitatilor vamale, fapt confirmat si Uniunea Nationala a Transportatorilor".

    Aceasta taxa a fost eliminata datorita faptului ca era contrara legii comunitare si era neprevazuta in acordurile bilaterale semnate de Romania. Pana in prezent legislatia Romaniei permitea perceperea taxei de 20 de dolari de catre autoritatea vamala de la majoritatea autovehiculelor cu anumite exceptii.

    Se excepta de la taxa numai autovehiculele inmatriculate in Romania cat si cele inmatriculate in alte tari care nu percep astfel de taxe vamale pentru autovehiculele romanesti. In lista acestor state se afla Portugalia, Norvegia, Irlanda si Turcia.

    Incasarile totale de anul trecut din perceperea aceste taxe a ajuns la o suma totala de 650.784 lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.