Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Tesla Roadster promovat in Romania.
Tesla Roadster promovat in Romania.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 26 August 2011 09:52

Tesla RoadsterDoua masini electrice Tesla Motors sunt prezentate in Romania pentru a arata lumii ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto. Avocatul roman Andrei Moroianu si spaniolul Rafael de Mestre au intentia de a deschide un showroom in Bucuresti.


Cei doi au pornit intr-un turneu intitulat “Tesla Goes East”, pentru a promovra automobilele 100% electrice. Cele doua automobile vor vizita urmatoarele orase romanesti: Arad, Sibiu, Brasov, Bucuresti si Constanta.

Rafael de Mestre, in varsta de 48 de ani lucreaza pentru compania Tron IT Consulting in Bucuresti si a renuntat la un Porsche 911 Carrera S in favoarea automobilului electric Tesla Roadster fiindca zilnic isi dorea sa conduca un automobil electric.  In momentul in care a aflat ca masina electrica de la Tesla accelereaza pana la 100km/h in 3.9 secunde a decis sa faca o schimbare. Spaniolul a spus urmatoarele despre Tesla Roadster: “Vreau sa arat prin calatoriile mele ca pot face mii de kilometri in Europa fara nicio problema, chiar si pe drumurile din Romania. Am masina de 5 luni si am parcurs deja 17.000 de km”.

Andrei Moroianu a afirmat urmatoarele despre planul lor de a promova automobilul: “Este clar ca masinile electrice sunt viitorul. Vrem sa facem cunoscut modelul sport 100% electric Tesla Roadster, iar in viitor, de ce nu, sa deschidem un showroom in Bucuresti”.

Automobilul 100% electric, Tesla Roadster este construit pe sasiul modelului sport Lotus Elise, fabricatia fiind efectuata in California si Marea Britanie din anul 2008. Materialul ales este fibra de carbon , automobilul are 1.238 kilograme, 3.946 m lungime, 1.873 m latime si 1.127 m inaltime, iar pana in prezent au fost construite peste 2.000 de exemplare.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.