Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Timbrul Auto, o poveste fara sfarsit.
Timbrul Auto, o poveste fara sfarsit.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 16 Aprilie 2013 11:40

Timbrul de mediu 2013Recent o petitie online a fost creata pentru a anula timbrul de mediu, taxa auto care orice roman care doreste sa inmatriculeze o masina este nevoit sa o plateasca. Pana in prezent, 13.000 de romani au semnat aceasta petitie.


    In tot acest timp, numarul proceselor cu statul pe aceasta tema a crescut in mod uimitor. Cei ce au initiat aceasta petitie se bazeaza pe informatii relatate inca din 2010 care afirmau ca indiferent de forma in care va fi conceputa aceasta taxa, la baza ei va fi un act ilegal; aceasta datorita faptului ca incalca legislatia comunitara privind libera circulatie a marfurilor.

     Avocatul Marius Coltuc a afirmat ca: In esenta, timbrul de mediu incalca dreptul de proprietate, caracterul neretroactivitatii legilor, libera circulatie a marfurilor, sunt anumite restrictii si pentru persoanele cu handicap. Este o taxa ilegala din toate punctele de vedere.

Taxa de inmatriculare in occident:

    Avocatul Cristiana Florea afirma urmatoarele despre taxa de inmatriculare in alte tari Europene: Timbrul de mediu exista la nivelul intregii Uniunii Europene, dar valoarea lui este simbolica, nu depaseste cateva sute de euro, spre diferenta de legea timbrului de mediu din Romania care prevede niste sume astronomice pentr anumite categorii de masini creand astfel un blocaj in piata auto.

    Datorita faptului ca taxa auto de prima inmatriculare este in esenta ilegala, in cea mai mare parte, procesele initiate de platitorii taxei pentru a-si recupera banii au avut success. In prezent exista 120.000 de procese pe rol iar statul trebuie sa plateasca sumele restante pentru 300.000 de procese castigate. O petitie a fost initiate recent pentru modificarea legii. Initiatorii acesteia vor sa stranga 50.000 de semnaturi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.