Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Tipurile de vehicule care nu trebuie inmatriculate.
Tipurile de vehicule care nu trebuie inmatriculate.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 13 Iunie 2012 10:17

Vehicule ce nu trebuie inmatriculateConform prevederilor Codului Rutier din Romania, inainte ca un vehicul sa circule legal acesta trebuie inmatriculat. Acesta lege nu se aplica in aceasi masura la toate tipurile de autovehicule, existand unele pentru care inmatricularea acestora nu este necesara.


    Codul rutier, mai exact articolul 14 atesta ca urmatoarele tipuri de autovehicule nu trebuie inmatriculate: tramvaiele, troleibuzele, mopedele (vehicule cu 2, 3, 4 roti a caror viteza nu poate depasi din constructie viteza de 45 km/h), tractoarele, vehiculele cu tractiune animala si utilajele sau masinile autopropulsate folosite pentru lucrari de constructii, agricole sau forestiere.

    Desi acestea nu trebuie inmatriculate ca si autovehiculele obisnuite acestea au un alt tip de procedura de inregistrare. Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, tipurile de vehicule mentionate mai sus se inregistreaza la consiliile locale. Dupa ce acestea sunt inregistrate, proprietarul primeste un certificat de inregistrare si placute cu numarul de inregistrare.

    Asemenator placutelor de inmatricluare obisnuite, placutele de inregistrare a consiliilor locale contin abrevierea judetului in care au fost inregistrate, numele localtatii si un numar de ordine. Placutele de inregistrare urmeaza a fi amplasate precum la automobile in partea din fata si din spate a vehiculului.

    Vehiculele care nu trebuie inmatriculate dar nici inregistrate la consiliile locale sunt bicicletele si vehiculele trase sau impinse manual.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.