Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> TIR-urile vor putea traversa romania in sistem Ro-La, cu trenul
TIR-urile vor putea traversa romania in sistem Ro-La, cu trenul
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 30 Iulie 2009 10:59

camion-trenPotrivit unui proiect initiat de CFR Marfa, tirurile si masinile de mare tonaj vor putea traversa Romania in sistem Ro-La prin intermediul cailor ferate. Primul drum de test a inceput in urma cu doua zile in gara Bucuresti si a ajuns la Arad dupa un drum de circa 16 ore pe ruta Rosiori Craiova Filiasi - Targu Jiu si Simeria.

Desi reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport se asteptau la un drum de 18-19 ore, trenul a ajuns mai repede la destinatie, durata urmand a fi redusa treptat pana sub 15 ore.
De asemenea, trnurile vor fi dotate cu cabine de dormit si vagoane restaurant, asigurand astfel confortul si odihna soferilor, costurile ridicandu-se la o suma de 250-280 de euro pentru fiecare TIR.

Tehnologia de transport Ro-La este utilizata in tarile Uniunii Europene si are ca scop facilitarea transportului de marfa dar si protejarea mediului si a infrastructurii rutiere. Serviciul va deveni complet operational si in Romania in luna septembrie, pana atunci urmand si alte teste precum cel efectuat in aceasta saptamana. Deocamdata parcul CFR numara 160 de vagoane pentru transport Ro-La, reprezentantii companiei asteptandu-se la 3-4 curse a cate 20 de vagoane pe zi. 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.