Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Toyota va lansa pe piata 11 noi modele de vehicule hibrid
Toyota va lansa pe piata 11 noi modele de vehicule hibrid
Scris de Gabriel C   
Vineri, 19 Noiembrie 2010 07:39

toyota-priusConstructorul de autovehicule japonez Toyota, s-a angajat sa lanseze 11 noi modele de masini cu propulsie hibrida pana la sfarsitul anului 2012. In prezent, Toyota este lider mondial in ceea ce priveste constructia de modele hibrid.

Grupul detine suprematia de mai bine de 10 ani cu 13 modele din care s-a remarcat in mod special Toyota Prius. De altfel, producatorul japonez a anuntat pe langa cele 11 noi modele, si o noua versiune de Prius care va avea baterii reincarcabile direct de la reteaua electrica, vehicul ce ar putea costa undeva in jur de 36.000 de dolari, producatorii asteptandu-se la peste 50.000 de unitati vandute pe an incepand cu 2012. Printre celelalte 11 modele, japonezii ne vor propune si un model compact extrem de eficient, care va avea un consum de 2,5 litri la 100 de kilometri.


In aceste conditii, producatorii auto concurenti sunt din ce in ce mai presati de evolutia pietei si a legislatiei sa utilizeze tehnologii cat mai avansate, mai verzi, sa se orienteze spre propulsia electrica sau hibrida, la fel ca si cei de la Toyota. Pe de alta parte, presiunea este in crestere si la nivel politic, guvernele inasprind anual standardele referitoare la emisiile de noxe in atmosfera. Semne bune se intrevad insa si din partea altor companii precum General Motors cu motorul Chevrolet Volt sau modelul electric Leaf al celor de la Nissan.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.