Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Transfagarasanul printre cele mai frumoase sosele Europene
Transfagarasanul printre cele mai frumoase sosele Europene
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 09 August 2013 10:40

TransfagarasanUn articol publicat recent pe pagina web americana Details.com a plasat Transfagarasanul printre cele mai frumoase 5 drumuri din Europa. Articolul celor de la Details povesteste pe scurt despre cele 5 sosele si despre masinile care ar fi potrivite pentru ele.

 

Sa vedem care sunt aceste drumuri, ce masini se potrivesc pentru ele din perspectiva americanilor si de unde pot fi inchiriate aceste masini:

 

 

1.stelvio-pass1. Din Davos, Elvetia pana in Trafoi, Italia.

Soseaua. La o inaltime de 2.740 de metri in Alpii de Est puteti gasi cel mai inalt drum pavat – Trecatoarea Stelvio. Acesta portiune de drum prin munti se intinde pe o distanta de 24 de kilometri si are mai bine de 45 de curbe de 180 de grade.

Masina. Cei de la Details au ales ca masina potrivita pentru acest drum Ferrari F12 Berlinetta. Cu aceasta masina veti ajunge de la 0 la 100 de kilometri/ora in 3 secunde in timp ce admirati acest drum superb. Aceasta masina de lux poate fi inchiriata din Davos de la Europe Luxury Car Hire la pretul de $2.600 pe zi.


2-col-de-turini2. Din Nisa, Franta pana la Monte Carlo, Monaco.

Soseaua. La distanta de doar o ora de Nisa veti gasi faimousul Col de Turini, un drum prin munti care se intinde pe o lungime de mai bine de 30 de kilometri. Pe acest drum cu peste 30 de sicane se antreneaza in fiecare an soferii de test de la Raliul de la Monte Carlo.

Masina. Automobilul ales pentru acest drum clasic este Lancia Fulvia HF Coupe fabricata in 1971. Acest sedan italian combina stilul clasic cu performanta masinilor de raliu. Aceasta masina clasica poate fi inchiriata din Nisa cu $300 pe zi de la firma Rent a Classic Car.

3-transafagarasan3. Din Bucuresti pana la Balea Lac, Romania.

Soseaua. Un drum care a facut impresie foarte pozitiva si celor de la Top Gear din Marea Britanie, Transfagarasanul din Carpatii de sud ai Transilvaniei este drumul montan perfect, cu o multitudine de curbe lungi in S.

Masina. O masina cat mai scumpa ar fi ideala pentru acest drum dar cei de la Details au ales Audi A6 pentru Transfagarasan, o masina care se comporta perfect intre vitezele de 50 – 80 km/ora, viteza necesara pentru a iesi in siguranta din aceste curbe. Masina poate fi inchiriata cu $100 pe zi de la Euro Car din Bucuresti.

4-amalfi4. Din Sorrento pana la Salerno in Italia.

Soseaua. Drumul care leaga localitatile Sorrento si Solerno din Italia s-ar putea sa ofere cea mai clasica experienta de condus pe drum deschis. Acest drum traverseaza sudul peninsulei Sorrento pe coasta Amalfi. Tuneluri prin munti pe malul marii, o experienta de neuitat.

Masina. Un drum clasic are nevoie de o masina clasica iar Alfa Romeo Spider Duetto din 1967. Aceasta masina este combinatia perfecta de stil si calitate, ceea ce face aceasta masina decapotabila alegerea ideala pentru acest drum pe coasta marii. Locul ideal pentru a inchiria aceasta masina este Spider Life Style din Sorrento iar pretul este de $260 pe zi.

5-autobahn5. Din Mönchengladbach pana la Nürburg in Germania.

Soseaua. Autostrada dintre localitatile Mönchengladbach si  Nürburg este cea mai rapida sectiune de autostrada din Germania. Aceasta sectiune de autostrada este locul ideal pentru a va antrena daca vreti sa conduceti pe pista de la Nürburgring.

Masina. Pentru un drum rapid evident a fost aleasa o masina rapida, adica masina decapotabila Mercedes – Benz SLS AMG Roadster. Aceasta masina cu 7 viteze si 500 de cai putere este monstrul perfect pentru Autobahn-ul german. Locul ideal pentru a inchiria aceasta masina este Pegasus Group din Mönchengladbach la pretul de $1.300 pe zi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.