Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Transportatorii cresc preturile pentru tranzitul prin Franta si Belgia
Transportatorii cresc preturile pentru tranzitul prin Franta si Belgia
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 16 Iulie 2014 15:11

transport-rutier-2012In urma unor sanctiuni introduse in luna Iunie a acestui an transportatorii nu mai pot dormi in Franta sau Belgia in cabina camionului. Sanctiunile pentru aceasta contraventie vor varia inter 30,000 de euro si 18.000 de euro.

 

Aceasta masura a dus la majorarea tarifelor transportatorilor care tranziteaza aceste doua tari conform Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania.

Comunicatul UNTRR arata astfel: "Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) avertizeaza asupra cresterii tarifelor operatorilor de transport ca urmare a introducerii de catre Franta si Belgia a unor noi prevederi impotriva efectuarii perioadei de repaus saptamanal normala in cabina vehiculului. UNTRR sfatuieste operatorii de transport sa evite efectuarea perioadei de repaus in cele doua state, ca urmare a introducerii de noi reglementari privind perioada de repaus saptamanal normala in cabina vehiculului, reglementari ce prevad amenzi in cuantum de 1.800 euro in Belgia si 30.000 euro in Franta".

Majorarea tarifelor este justificata astfel: daca soferilor nu li se mai permite sa doarma in cabina camionului atunci transportatorii vor fi nevoiti sa suporte cheltuielile de cazare pe perioada respectiva si cum perioada de repaus saptamanal trebuie respectata, soferii sunt nevoiti sa se cazeze.

"O posibila solutie temporara este ca soferul sa efectueze aceasta perioada de repaus saptamanala, mai ales in cazul tranzitarii Frantei, in cort, langa vehicul, daca nu exista interdictii clare in acest sens" a mentionat UNTRR. "Atat Franta, cat si Belgia, pot verifica aplicarea legislatiei nationale doar pe teritoriile proprii si nu pot cere dovezi asupra modului in care a fost efectuata perioada de repaus saptamanal normala, pentru perioadele precedente, mai ales daca au fost realizate pe teritoriul altor state" se mai spune in acest comunicat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.